Hoppsan, var ett tag sen jag skrev...
Vad har hänt sen sist?

Jo, dagarna knallade på som vanligt med ellie, graviditeten och min onda rygg.

Var inne på en vanlig kontroll på specialistmödrarvården i v 37. Hade för högt blodtryck och äggvita i urinet, så jag blev inlagd för observation. Fick ett dubbelrum, men var själv där från början. Efter ett par timmar kom en tjej till med sin pojkvän. Jättetrevliga och måna om att inte störa mig. Det var ingen fara för min del. Hade hörlurarna med mig till telefonen. 
Efter en stund började vi prata och hade trevligt.
Vi blev inlagda för samma orsak, fast hon var i v 33 och något värre än mig. 
Hon fick sitt barn på natten för hon blev sämre hela tiden. Dem mår jättebra idag.
Jag var inlagd i 2 dagar sen fick jag åka hem. Då hade mitt blodtryck gått ner lite grann. Fick börja med trandate (blodtrycksmedicin)
Sen levde livet ungefär som det var innan. Livliga dagar med min dotter och brist på sömn. Sov inte så bra med ond rygg.
I v 38 var jag åter igen på kontroll. Då var blodtrycket högt igen. Så blev inlagd än en gång. Fick ett rum där det redan låg en tjej, med samma problem som jag men något värre. Fast ändå stabilt. Hon hade legat där en vecka redan.

Jag och läkarna diskuterade hur vi skulle göra med mig. Ville helst inte bli igångsatt eftersom kroppen inte hängde med förra gången, med dottern.
Fick även veta att jag hade havandeskapsförgiftning. 
Blodtrycket gick upp och ner andra dagen. Så vi bestämde att jag skulle få komma ner till förlossningen dagen därpå. Kanske ska nämna att jag hade gjort två hinnsvepningar för att kanske få igång det naturligt, men inget hade hänt. Var öppen en cm bara.
Kan skriva ett eget inlägg och förlossningen.

Kompisen som var exakt en vecka innan mig, fick sin flicka den 30 mars. Hon födde sin flicka 13 dagar innan jag födde min son, som för övrigt fick namnet Jesper.
Vi träffas i alla fall en gång i veckan och fikar/shoppar/umgås...

Är mycket på öppna förskolan så Ellie får umgås med andra barn och leka av sig framför allt. 
Jag ammar ganska mycket nu så jag är inte lika tillgänglig som innan. Det märks på Ellie ibland. Oftast så går det jättebra med lillebror. Hon vaggar honom, pussar på honom, ger honom nappen osv. Men ibland så är inget bra, då vill hon ha all uppmärksamhet.

För det mesta går det bra med två små barn, men Jesper sover inte så många timmar i sträck på natten så jag är fortfarande väldigt trött. Så tålamodet tryter tyvärr ibland. Då får jag stanna upp och andas och tänka att det blir bra snart.

Kommentera

Publiceras ej